Info

Processed with VSCO with a6 presetBlogin takana on äidin & tyttären muodostama duo. Halusimme yhdistää kokkausharrastuksemme ja näin saada blogistamme mahdollisimman monipuolisen kattauksen, jossa tulee myös kahden sukupolven mieltymykset esiin.

Blogimme tarjoaa seikkailuja erilaisiin makumaailmoihin. Hyvä ruoka on nauttimista varten, mutta siihen liittyy koko aistimaailmamme, tunteita herättävät muistot, mielikuvat tutusta ja tuntemattomasta…. Janoamme terveyttä ja hyvinvointia, mutta kaipaamme joskus myös hemmottelua herkkuja nauttimalla. Mutta herkutkin voivat olla myös terveellisiä. Pyrimme kattamaan lautaset monipuolisesti ravitsevilla ja terveellisillä aineksilla. Käytämme paljon kasviksia, ”superruoka-aineita” ja pyrimme tuomaan vuodenaikojen sesongit esiin.

Inspiraatioita erilaisiin makuihin tuo kulttuuri eri muodoissaan ja ruokalajeilla ja -aineilla on omat tarinansa. Matkat lähelle ja kauas vievät meidät kokemaan uusia elämyksiä. Musiikki, kirjallisuus ja historia innoittavat kokemaan erilaisia makunautintoja.

Olen fiilistelijä, esteetikko ja elämysten hakija. Rakastan taidetta ja kulttuuria. Työskentelen intohimoni mukaisella alalla musiikin parissa laulunopettajana sekä erilaisissa produktioissa.

Ruokakulttuurit ja erilaisiin makuihin tutustuminen on ollut aina suuri kiinnostukseni kohde. Olen kiinnostunut uusista ruokatrendeistä, fuusiokeittiöstä ja terveysjutuista. Rakkaan harrastukseni matkustelun kautta olen tutustunut paljon erilaisiin ruokakulttuureihin. Itselleni rentouttavaa puuhaa on ruokalehtien/blogien ja ruokakirjojen lukeminen, ja niiden kautta olen saanut paljon inspiraatiota. 

Mielelläni etsin ja kokeilen aina uusia tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita. On ihanaa fiilistellä kaikkea kaunista! Ruokien kauniisti kattaminen on jo puolet ateriaa. Valokuvauksen avulla tallennan ruokamuistojani ja minua kiinnostaa erityisesti ruoka-asetelmien ja kattauksien kuvaaminen.

Jemima Issa-Anttila

Yhteinen ruokaharrastuksemme alkoi kai siitä, kun olin ohjaamassa varhaisnuorille kokkikerhoa, jossa Jemima oli mukana. Teimme kolmen ruokalajin kattauksia ja varat keräsimme järjestämällä kahvituksia aikuisille. Nykyisin käymme syömässä toistemme luona koettaen aina kokeilla uusia reseptejä. Kattaukset pitää ikuistaa myös kameralle.

Olen kulttuurintutkimusta opiskellut kansatieteilijä, joten olen kiinnostunut kaikenlaisista kulttuurisista ilmiöistä ja taustoista. Joillakin ruualla on tuhansien vuosien perinteet, monta tarinaa on koettu, niitä nautittaessa. Pikaruoka on kaikkialla maailmassa melko samanlaista, mutta on arvokasta säilyttää kunkin alueen omat ruokaperinteet. Minusta ei kuitenkaan ole pahasta, jos vähän otamme vaikutteita muualta ja laitamme oman twistimme niihin.

Lähi-idän ruoka on ollut perheessämme aina tärkeä juttu. Kun toiset lapset tekivät hiekkalaatikolla suomalaisia ruokia, niin Jemima nyhti nurmikolta ruohoja ämpäriinsä ja teki ”tabbouleh” -salaattia. Nyt Lähi-idän ruoka on vihdoin tullut hieman tunnetummaksi myös meillä. Haluamme blogissamme tuoda Lähi-idän keittiön terveellisiä ja herkullisia makuja esiin. Ruokamakuni on muuttunut vuosien kuluessa terveellisempään suuntaan, niin että parhaat makuelämykseni tulee kevyistä salaateista ja kasviksista. Toki rakastan myös hiilaripitoista ruokaa, eikä sitäkään ole blogissa unohdettu.

Merja Issa