SWEET SMOOTHIE BOWLS

Mikä olisikaan sen terveellisempää kuin aloittaa aamu tuoreella ja herkullisella smoothiella paahtoleivän ja kahvin sijaan. Smoothiet näyttävät yksinkertaisestikin valmistettuna ylellisiltä ja visuaalisilta raikkaitten väriensä vuoksi. Ne tuovat tuoksuineen ja värineen kesän keskelle talvea. Smoothiet eivät ole vain kauniita ja maistuvia, vaan ne ovat todellista superruokaa. Yllätyin kun aloin tarkastella smoothien ainesosien vitamiini- ja kivennäisainerikkautta sekä terveysvaikutuksia. Missä ruoassa mahtanee löytyä yhtä paljon rikkautta!

FDD512CB-A975-47AF-AFC9-3AA98047D76A.jpeg

Green Power Smoothie Bowl

 Jos sinulla on nuutunut ja turvonnut olo, vihersmoothie raikastaa oloasi. Vihersmoothie toimii myös kevennyskuurina, jos haluaa karistaa muutaman kilon. Kokemuksesta vaihtaessani aamupalan smoothieksi painoni putosi muutaman kilon.

Resepti: 2 henkilölle

 • Pieni pala inkivääriä
 • 1 Avocado
 • ½ Sitruunan mehu
 • Mango/ananas/papaija -valmiste 150g (löytyy Lidlistä pakasteena) voit käyttää myös itse pakastettua mangoa
 • Tuoretta lehtipersiljaa tai lehtikaalia maun mukaan
 • 1-2 dl Tuorepuristettua omenamehua (maun mukaan)
 • 1 rkl Vherjauhetta
 1. Sekoita ainekset keskenään monitoimikoneessa.
 2. Nauti kylmänä.

Jos kertoisi kaikista niistä terveysvaikutuksista, mitä smoothien aineet sisältävät, niin niistä saisi melkein paksun opuksen. Joten valitaan vaikkapa avokado ja viherjauhe esimerkeiksi. Moni välttää avokadoa, koska ajattelee sen sisältävän paljon kaloreita. Avokado auttaa kuitenkin sinua pysymään kylläisenä pitkän aikaa, joten viis kaloreista. Avokado auttaa kohentamaan kolestrolitasoa ja samalla vakauttaa sydämen rytmiä, jonka vuoksi sitä pidetään hyvänä urheilijoille. Se sisältää paljon proteiineja, kaliumia ja sinkkiä ja foolihappoa. Avokadot parantavat myös vastustuskykyä.

Entä mitä on viherjauhe ja kuinka se vaikuttaa? Useimmat viherjauheet valmistetaan levistä, mutta myös oraita käytetään. Viherjauheissa lehtivihreä on kuivattu ja näin saat tiiviissä muodossa ravintoaineet, vitamiinit ja mineraalit. Teelusikallisessa viherjauhetta voi olla antioksidantteja saman verran kuin isossa annoksessa tuoreita vihanneksia. Lehtivihreä on erinomainen puhdistus- ja rakennusaine elimistölle. Jos sinua arveluttaa oraat ja levät, niin voit käyttää viherjauheena nokkosta. Nokkosen ravintokäyttö on ollut jo vuosisatojen ajan Suomessa tuttua. Nokkosessa on esimerkiksi pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita. Vitamiinien lisäksi se sisältää erilaisia kivennäis- ja hivenaineita. Nokkosta ei tarvitse välttämättä ostaa luontaistuotteena, vaan voit myös itse kerätä ja kuivata sitä.

Processed with VSCO with a6 preset

Sunshine Smoothie Bowl virkistää silmistäsi unet ja heräät uuteen päivään täynnä energiaa ja intoa.

Resepti: 2 henkilölle

 • 1-2 dl Tuorepuristettua appelsiinimehua
 • Tyrnimarjoja oman maun mukaan (pakastetut)
 • Mango/Ananas/Papaija-sekoitusta 150 g (löytyy Lidlistä pakasteena) voit käyttää myös itse pakastettua mangoa
 • ½ Passiohedelmää
 • ½ Sitruuna tai lime
 • Pieni pala inkivääriä
 • 1 rkl Macajauhetta
 1. Sekoita ainekset keskenään monitoimikoneessa.
 2. Nauti kylmänä.

Zoomataan taas pariin ainesosaan. Tyrni on kaikista ravintorikkain kotimainen marja, mutta myös yksi maailman vitamiinirikkaimmista marjoista. Tyrnin C-vitamiinipitoisuus on 10-20 kertaa korkeampi kuin appelsiinissa. Voit voittaa kevätväsymyksen tehokkaasti tyrnin avulla. Marjassa on runsaasti muitakin vitamiineja ja monityydyttämättömiä rasvahappoja sekä entsyymiä, joka on yksi tehokkaimmista tunnetuista antioksidanteista. Tyrnillä on todettu sydän- ja verisuoniterveyttä tukeva vaikutus.

Maca taas on juures, joka kasvaa lähes toisella puolella maailmaa, Perun korkeimmilla alueilla kasvava ravintokasvi. Maca maistuu hieman mallasmaiselta, mutta se sekoittuu hyvin useimpien makujen kanssa. Maca sisältää 18 aminohapoa, runsaasti vitamiineja sekä kivennäis- että hivenaineita. Macaa on käytetty perinteisesti hormonitoiminnan tasapainottajana. Macaa syötettiin Inka-sotureille ennen taisteluja, jotta heidän suorituskykynsä kasvaisi ennen taisteluja. Macaa on käytetty myös selkeyttämään mieltä, parantamaan muistia ja helpottamaan masennusta.

Smoothiesbowl

 Beauty Smoothie Bowl kaunistaa ja nuorentaa ihoasi vahvistamalla kasvojen kimmoisuutta ja elastisuutta. Juoma antaa sinulle lisää elinvoimaa ja uudistaa sisäisestikin nuoruuttasi.

Resepti: 2 henkilölle

 • ½ Granaattiomenaa
 • 2 dl Mansikkaa
 • 1 rkl Kollageenijauhetta
 • 1 Banaani
 • 1-2 dl Kauramaitoa tai omenamehua/marjamehua
 1. Sekoita ainekset keskenään monitoimikoneessa.
 2. Nauti kylmänä.

Miksi kollageeni? Ikääntyessä kollageenin puute aiheuttaa ryppyjä, juonteita ja ihon veltostumista sekä pigmenttiläiskiä. Kollageeni rakentaa ja kosteuttaa ihoa, niin että se näyttää kiinteämmältä, sileämmältä ja kimmoisemmalta. Entä mistä sitä valmistetaan? Kollageeni tyyppi 1 valmistetaan naudan nahasta. Se sisältää 18 eri aminohappoa ja toinen kollageeni tyyppi valmistetaan syvänmeren kalojen rustosta. Valmistusaineet ovat ainakin melkoisen luonnolliset. Puhdistamon kollageeni beauty juomajauhe on hyvä tuote.

Granaattiomena on ollut tunnettu Välimeren maissa useiden vuosituhansien ajan. Sitä on pidetty useissa kulttuureissa hedelmällisyyden symbolina. Hedelmän antioksidantit ehkäisevät ikääntyymistä, etenkin iholla. Granaattiomenan siementen on todettu laskevan haitallista LDL-kolestrolia ja estävän verisuonten tukkeutumista. Hedelmän sisältämä ellagitanniini edesauttaa solujen uusiutumista, niin että granaattiomenan nauttiminen saattaa vaikuttaa suotuisasti eliniän pitenemiseen estäen solujen vanhenemista.

Siispä nauttimaan!