Sitruskvinoasalaatti & avokadopesto

Sitruskvinoasalaatti. Raikkaita makuja ja värien hehkua!

Talvella on joko valkoista, mustaa tai harmaata riippuen lumitilanteesta. Taivastkin on yleensä samaa haaleanväristä skaalaa. Värittömyyteen kyllästyneinä päätimme piristää päiväämme runsaiden värien hehkulla. Onneksi marketit ovat täynnä toinen toistaan värikkäämpiä sitrushedelmiä ja niitä saa ostaa vaikkapa ämpärillisen muutamalla eurolla.

Appelsiinit tuovat auringonpaistetta ruokapöytään. Lisäsimme väripalettiin vielä punaisena hehkuvia granaattiomenan siemeniä ja kevään vihreää avokadopestoa. Onneksi vitamiinit viihtyvät myös väreissä. Näillä aineksilla on hyvä vahvistaa elimistön puolustuskykyä talviflunssia ehkäisemään. Kokeilimme jouluaterialla ensimmäistä kertaa tätä kvinoasalaattia ja mielestämme se kilpaili sesongin herkkujen kanssa edukseen.

Resepti 4:lle Gluteeiniton

2 dl Kvinoaa

4 Appelsiinia, joista yksi koristeluun

(1 Verigreippi)

100 g Fetajuustoa

1 nippu Lehtipersiljaa

1 nippu Minttua

½ -1 Granaattiomenaa

Salaatinkastike:

1 Sitruunan mehu

2 rkl Oliiviöljyä

2 rkl Valkoviinietikkaa

½ tl Suolaa

Ripaus mustapippuria

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kvinoa sillä aikaa, kun valmistat muut ainekset. Silppua yrtit ja irrota granaattiomenasta siemenet. Kuori appelsiinit ja (verigreippi), lohkoa ja irrota lohkoista kalvot. Tee appelsiineista (greipistä) pieniä kuutioita.

Sekoita ainekset kvinoaan. Lisää joukkoon murusteltu feta-juusto ja salaatinkastike. Koristele salaatti ohuilla appelsiinirenkailla tai ripottele palasia päälle. Anna salaatin maistua hetken aikaa ennen tarjoilua.

Avokadopesto

Resepti: 4 hlölle Gluteiiniton

Lempeän makuinen avokadopesto sopii hyvin salaatin kanssa. Voit levittää sitä vaalean leivän päälle. Avokado antaa pestolle pehmeyttä ja thaibasilika tuo raikasta tuoksua ja aromaattisuutta.

1 kookas Avokado

½ Valkosipulin kynsi

1 dl Thaibasilikan lehtiä (nippu)

½ dl Pinjansiemeniä

½ dl Parmesaania raastettuna

½ dl Oliiviöljyä

½ Limen mehua

½ Sitruunanmehua

½ tl Suolaa

½ tl Mustapippuria

Halkaise avokado ja lusikoi hedelmäliha. Kuori ja silppua valkosipuli. Silppua thaibasilikan lehdet pieniksi. Purista sitrusten mehu. Laita ainekset tehosekoittimeen (sauvasekoitin). Lisää joukkoon pinjansiemenet, raastettu parmesaani, oliiviöljy ja mausteet. Sekoita aineksia tehosekoittimsessa, kunnes saat aikaan tasaisen massan. Tarjoa avokadopesto leipästen päällä.

Nauttimaan!