Pääsiäispassio Jäädyke

Kaupoista löytyy satoja jäätelölaatuja, mutta useimmat niistä maistuvat jotenkin teennäisiltä. Maut ovat esansseja, eikä aitoja hedelmiä tai marjoja löydy valmispaketeista jäätelön maustajina. Onneksi jäätelöitä ja erilaisia jäädykkeitä voi tehdä itsekin ja paljon paremmista raaka-aineista. Tässä olen kerman sijasta valinnut kookosmaidon jäätelön perusaineeksi.

Kookosmaito taipuu moneen, suolaisesta makeaan tai kuumasta kylmään. Kookosmaito on ollut vuosien ihastukseni lämpimissä ja tulisissa ruoissa, mutta yhtä hyvin kookoksen aromit korostuvat, kun se nautitaan kylmänä. Jos pidät kermaisista herkuista, niin todennäköisesti ihastut kookosmaitoon myös makeissa jälkiruoissa. Kookosmaito tarjoaa myös täyttävän vegaanisen jäätelöversion.

Kaipaan keväistä raikkautta aitojen aurinkohedelmien muodossa. Tässä jäätelössä yhdistyvät banaanin pehmeys, ananaksen makeus ja passionhedelmän raikkaus yhdessä kookoksen täyteläisyyden kanssa. Kärsimyshedelmä – passion muistuttaa pääsiäisviikosta. Ryppyisen, kärsivän näköisen hedelmän sisältä tulee esiin yllätys, kun avaamme hedelmän  – herkullinen sisus ja uutta elämää luovat siemenet paljastuvat kuoren alta. Passionhedelmän tavoin ananas on myös eteläamerikkalainen trooppinen kasvi. Löytöretkeilijä Kristoffer Kolumbus löysi eksoottisen kävyltä näyttävän hedelmän ja nimesi sen mäntyomenaksi. ”Mäntyomena” matkasi Eurooppaan vuonna 1494. Ananas oli pitkään 1800 -luvulle asti Euroopassa harvinainen hedelmä ja siitä tuli vieraanvaraisuuden symboli. Siispä tarjoilemaan vieraanvaraisuudella pääsiäispassionjäätelöä myös ystäville.

Resepti: 2 henkilölle, laktoositon, vegaaninen

1tlk kookosmaitoa ( jäähdytä jääkaapissa kylmäksi)

3 dl tuoreita ananaspaloja pakastettuna

1 pakastettu banaani

3 passionhedelmää

Jos haluat lisämakeutta voit lisätä halutessasi hunajaa tai jotain muuta makeuttajaa

Kaavi kookosmaidon valkoinen kiinteä osuus tehosekoittimeen. Lisää pakastetut ananas- ja banaanipalat joukkoon. Puolita passionhedelmät ja kaavi kahden passiohedelmän sisäosat ja jätä yksi hedelmä koristeeksi. Sekoita tehosekoittimella mahdollisimman nopeasti. Seoksen voi syödä samantien pehmiksenä tai jos haluat jäädykkeen, niin laita pakastimeen kiinteytymään.

Tarjoile annoskulhoissa passionhedelmällä koristettuna ja ananaspaloilla!