Kevätpiknik kevyesti – makuja Lähi-idästä

Piknikille on mukava mennä, kun aurinko alkaa lämmittää tarpeeksi, ja kun luonto alkaa mukavasti vihertää ympärillä. Unohdetaan tällä kertaa grilli ja lähdetään hiekkarannalle. Annetaan auringon hyväillä pitkän talven jälkeen ja otetaan mukaan kevyet ja terveelliset eväät. Suljetaan silmät ja kuunnellaan, miten vesi liplattaa ja olemme hetken jossain etelässä. Eväspöydässämme tuoksuvat minttu, valkosipuli, tahini, sitruuna…

Piknikpöytämme on katettu kolmionmallisilla Fatayer Sabanekh-piirailla, joiden täytteissä on pinaattia, kevätsipulia, fetaa, sitruunaa ja summac-maustetta. Salaattina on raikas Fattoush-salaatti, jossa vihannesten kera on paistetut leivänpalaset raikkaan vinaigretten kanssa. Salaattiin voi laittaa myös Baba Ganoushia, joka on munakoisosta ja tahinista valmistettu ja maustettu sitruunalla ja valkosipulilla. Ruokajuomana kimmeltää jääkylmä minttutee.

Ohjeet seuraa erillisinä postauksina tarkemmin.