Vahvistavat Viherdipit – Pinaatti-Fetadippi

Mitä jos jätettäisiin sipsit ja teolliset dippikastikkeet sivuun ja nautittaisiin superterveellisistä ja maukkaista dippikastikkeista. Alkuruokana tai muuten vain pientä suolaista nautittaessa nämä viherdipit ovat monikäyttöisiä. Voit dipata vaikkapa pitaleipiä, zatarpitasipsejä, porkkanoita tai mitä mieleesi tuleekaan niiden kanssa. Tarjolla ovat Pinaatti-Fetadippi sekä Avokado-Hummusdippi.

Osa 1.

Pinaatti-fetadippi

Pinaatin, fetan ja creme fraichen yhdistelmä on ihanan pikantti ja herkullinen. Olen ihastunut pinaatin monipuolisuuteen, sitä voi käyttää monessa ruoanlaitossa ja leipomisessa. Paitsi että pinaatti on hyvää, niin se on erittäin terveellistä. Sarjakuvissa Kipparikalle sai voimansa pinaatista. 50 grammaa pinaattia sisältää ihmisen päivän K-vitamiinitarpeen, puolet suositellusta määrästä foolihappoa, magnesiumia, kaliumia, seleeniä sekä A-, C- ja B6 -vitamiineja. Lisäksi pinaatin sisältämä luteiini on terveellinen sydämen verisuonille. Saat pinaatin terveyshyödyt parhaiten raakana tai korkeintaan nopeasti ryöpättynä. Pinaattia suositellaan ohjeissa yleensä ryöpättäväksi runsaan nitraattipitoisuuden vuoksi ja nitraatin vuoksi sitä ei suositella ihan pienille lapsille. Babypinaattia ei tarvitse ryöpätä.

Resepti   4 henkilölle  

Ainekset:

100 g Tuoretta pinaattia (Babypinaatti)

100 g Feta-juustoa

1 purkki Creme Fraichea (180-200 g)

(Persiljaa muutama oksa)

1 Valkosipulinkynsi

½ Sitruunan mehu

hyppysellinen mustapippuria

Ohje:

1. (Halutessasi voit ryöpätä nopeasti kuumassa vedessä pinaatin. Jos käytät baby-pinaattia, niin ei tarvitse)

2. Sekoita sauvasekoittimella (tehosekoittimella) pinaatit, murennettu fetajuusto, Creme Fraiche, silputut persiljat, pieniksi pilkottu valkosipulinkynsi, sitruunan mehu.

3. Mausta mustapippurilla.

4. Voit laittaa dipin jääkaappiin hetkeksi maustumaan ennen tarjoilua.