Vihreä Shakshuka

Olen ihastunut punaiseen shakshukaan, jossa tulinen tomaatti muiden vihannesten ja fetan ja kananmunien kanssa tuntuu täydelliseltä makuyhdistelmältä. Päätin kuitenkin kokeilla millaista olisi vaihtaa väriä ja samalla myös vähän aineksia shakshukaan. Vihreä shakshuka yllätti tuoreudella ja raikkaudellaan. En kykene valitsemaan kumpi olisi parempi, koska molemmat ovat niin erilaisia. Vihreä shakshuka on älyttömän terveellistä. Harvassa ruoassa on niin paljon erilaisia kasviksia sulassa sovussa keskenään. Oikeastaan siihen voi lisätä mitä tahansa vihreää kasvista löytyy kaapistasi, pinaattia, parsaa jne.

Shakshuka sopii hyvin brunssille, aamupalaksi ja yhtä hyvin vaikkapa lounaaksi, sillä se on hyvin ravitsevan tuhtia. Ei muuta kuin pilkkomaan kasviksia. Kasvikset voi pilkkoa myös vaikkapa edellisenä iltana ja aamulla voit vain paistaa kasvikset valmiiksi ja shakshuka ehtii hyvin aamiaispöytään.

Resepti              4 henkilölle

1 Purjo

1 Kesäkurpitsa

6 Vihreää pikkupaprikaa (grillipaprikaa) tai yksi tavallinen vihreä paprika

1 Nippu kesäsipulin varsia (5-6 kpl, nuoret varret ilman isoja sipuleita)

3-4 Lehtikaalin lehteä

1 jalopeno

4 valkosipulinkynttä

2 rl oliiviöljyä

2 tl juustokuminaa

 1 tl korianteria

2 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippuria

1 rl sitruunamehua

1 tl suolaa

Päälle:

150 g fetajuustoa

4 – 6 kananmunaa

Tuoretta persiljaa

Ohje:

1. Hienonna huuhdotut kasvikset, purjo, kesäkurpitsa ja kesäsipulin varret. Kuori valkosipulit ja pilko pieniksi. Halkaiset pikkupaprikat (paprika) ja jalopeno ja ota siemenet pois ja pienistä ne. Irrota lehtikaalin lehdet kovasta kannasta ja hienonna lehdet.

2. Kuullota purjoa öljyssä isossa paistinpannussa muutaman minuutin ajan ja sekoita juustokumina, korianteri ja paprikajauhe joukkoon. Lisää kesäkurpitsa, kesäsipulit, valkosipulit, pikkupaprikat, jalopeno sekä lehtikaalit ja paista vihanneksia miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät.

3. Lisää joukkoon sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Murenna fetajuustoa paistoksen päälle. Riko kananmunat kokonaisina fetan päälle. Anna munien hyytyä hetken aikaa. Koristele annos tuoreilla persiljan lehdillä.

5. Voit tarjoilla suoraan pannusta.